Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου: Πισώπλατο χτύπημα στο ελληνικό κρασί η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης


«Ανάστατοι είναι οινοποιοί και αμπελουργοί από την σκέψη να επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο Ελληνικό Κρασί», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).
Ο ΣΕΟ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από την έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού του Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (2 Φεβρουαρίου 2012), ανάμεσα σε άλλα τονίζει τα ακόλουθα:
«1. Το κρασί είναι αυτούσιο τοπικό γεωργικό προϊόν και επομένως βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια του «ειδικού φόρου κατανάλωσης».
 2. Το κρασί είναι τρόφιμο πάνω στο καθημερινό Ελληνικό Τραπέζι και δεν μπορεί να εξομοιωθεί με άλλα σκληρά αλκοολούχα ποτά.
 3. Ειδικός φόρος κατανάλωσης για το κρασί υπάρχει μόνο σε μερικά βόρεια Ευρωπαϊκά κράτη που δεν παράγουν κρασί. Σε καμία οινοπαραγωγό χώρα της Ευρώπης ούτε καν στην Γερμανία δεν υπάρχει ειδικός φόρος κατανάλωσης για το κρασί.
4. Το ελληνικό κρασί έχει περάσει την τελευταία δεκαετία από 8% ΦΠΑ σε 23% ΦΠΑ.
5. Οποιαδήποτε σκέψη για επιπλέον οικονομική του επιβάρυνση θα το έκανε απαγορευτικό στον Έλληνα καταναλωτή και θα ενίσχυε την ανεξέλεγκτη παραοικονομία που εμποδίζει τα Ελληνικά Οινοποιεία να δυναμώσουν και να κερδίσουν τις ξένες αγορές. Ταυτόχρονα θα οδηγήσει σε κατάρρευση της Ελληνικής αμπελουργίας πλήττοντας άμεσα την Ελληνική Περιφέρεια.
6. Η εισαγωγή ΕΦΚ στο κρασί θα έρθει σε αντίθεση με τη στρατηγική της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς και της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής η οποία στοχεύει στην αύξηση του ανταγωνισμού του Ευρωπαϊκού Οινικού τομέα διασφαλίζοντας το εισόδημα των αμπελουργών καθώς και την ισορροπία της αγοράς.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου θα απευθυνθεί με στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και στην ίδια την Τρόικα αλλά και στην ομάδα της task force στην Ελλάδα και ακόμη σε Έλληνες βουλευτές και στους Περιφερειάρχες της χώρας.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου δεν υπηρετεί συντεχνιακές απόψεις αλλά την ιστορική συνέχεια του αμπελώνα στη χώρα μας, τονίζει σε κάθε κατεύθυνση: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ!
Εάν θέλετε χρήματα που θα πιάσουν τόπο στην ανάπτυξη της χώρας, ελέγξτε την παραοικονομία στα προϊόντα αλκοόλης».


Πηγή: ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ 06/02/2012




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...