Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙΝΟΤΕΚΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 20-21 Φεβρουαρίου 2016


 

Ορισμένα από τα καλύτερα οινοποιεία και κτήματα της Ελλάδας, κορυφαία γαλλικά κρασιά από την Προβηγκία, εξαιρετικά χιλιανά κρασιά, χαρακτηριστικά δείγματα του ιταλικού και ισπανικού αμπελώνα, είναι ορισμένα μόνο απ’ όσα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 20 και 21 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Atlantis.

Στο πλαίσιο του Festival εντάσσονται επίσης συνολικά 6 σεμινάρια για το κρασί, τους συνδυασμούς με το φαγητό, τα Cocktails με βάση το κρασί και τις ευεργετικές ιδιότητες του.

Σημαντικό μέρος του Festival, το Bottega Secret Party, με το χώρο διεξαγωγής του party με τα αφρώδη κρασιά, τη μουσική, το χορό και τα Cocktails, να ανακοινώνεται μόλις λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του, με αυστηρό αριθμό συμμετεχόντων.

Τα εγκαίνια του Festival θα πραγματοποιήσει ο εκλεκτός προσκεκλημένος της ΟΙΝΟΤΕΚΑ Αλέξης Κωστάλας, ενώ σημαντική παρουσία σε όλο το διήμερο θα έχει η Genius in Gastronomy.

Βασικό χαρακτηριστικό του Festival, ότι οι συμμετέχοντες για πρώτη φορά θα γνωρίσουν τις χαρακτηριστικότερες ποικιλίες ολόκληρης της χώρας και κάποια από τα καλύτερα δείγματα του Διεθνούς Αμπελώνα σε μία και μόνο έκθεση.

Το ταξίδι στην ανακάλυψη του οίνου, συνοδεύεται από ειδικό εκθετήριο παλαιωμένων κρασιών, ενώ περιλαμβάνει επίσης, εξαιρετικής ποιότητας αποστάγματα, προϊόντα με βάση το κρασί, καφέ ανώτερης ποιότητας, αλλά και πλήθος συνοδευτικών προτάσεων για το κρασί.

Το κόστος συμμετοχής στο Festival είναι 8 ευρώ και περιλαμβάνει δωρεάν γευσιγνωσία κρασιού, ένα κρυστάλινο ποτήρι γευσιγνωσίας, δωρεάν γευσιγνωσία Cocktails από το Cocktail Bar και καφέ από το Attibassi Coffee Bar, τσάντα μεταφοράς, στυλό και ειδικό σημειωματάριο γευσιγνωσίας. Τα ήδη μέλη του Cellar Door by OINOTEKA, έχουν προνομιακή τιμή εισόδου στα 5 ευρώ. Η είσοδος στα πέντε σεμινάρια είναι 10 ευρώ ανά σεμινάριο, ενώ δίνεται η δυνατότητα απόκτησης Premium Pass στα 45 ευρώ για την παρακολούθηση όλων των σεμιναρίων και δωρεάν είσοδο στην κεντρική έκθεση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

11.00 – 20.00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα για οινόφιλους και επαγγελματίες. Ανοιχτό Cocktail Bar. Coffee Spot. OINOTEKA INFO DECK.

13.00 – 15.00: Κρασί και φαγητό. Η κατάλληλη επιλογή. Βασικές Αρχές Food Pairing. Εισηγητής: Σίμος Γεωργόπουλος. Είσοδος 10 ευρώ

15.30 – 17.00: Cocktail, Κρασί και αποστάγματα. Εισηγητής: Γιώργος Δενδράκης. Είσοδος 10 ευρώ

17.30: Επίσημα εγκαίνια από τον Αλέξη Κωστάλα.

18.00 – 20.00: Σαν ποιο μοιάζει; Ελληνικές ποικιλίες και τα κοινά χαρακτηριστικά τους με τις Διεθνείς.
Εισηγητής: Γιώργος Λούκας. Είσοδος 10 ευρώ

20.00: Secret Party by Bottega (Αποκάλυψη χώρου λίγο πριν το party)

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΤΕΚΑ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

11.00 – 20.00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα για οινόφιλους και επαγγελματίες. Ανοιχτό Cocktail Bar. Coffee Spot. OINOTEKA INFO DECK.

12.00 – 13.00: Ενημερωτική εκδήλωση, “Οίνος ευφραίνει καρδίαν”. Αναλύοντας τις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού και τι συμβαίνει στον οργανισμό μας. Εισηγήτριες: Ευαγγελία Χρυσού, Ιατρός ΠΑΓΝΗ – Dr. Παρασκευή Μάρα, Βιολόγος. Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

14.00 – 16.00: Πώς να πετύχετε το “Perfect Service” στο κρασί. Εισηγητής: Γιώργος Λούκας. ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώ

17.00 – 19.00: Πίνονται όλα τα λευκά κρασιά φρέσκα; Μύθοι, πραγματικότητα, αποκαλύψεις. Εισηγητής: Σίμος Γεωργόπουλος. ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώ

ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΛΙΚΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΝΟΤΕΚΑ ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ 4 – 6. ΤΗΛ. 2810 28 28 00


http://winefestival.oinoteka.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...