ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για να διαβάσετε την είδηση που σάς ενδιαφέρει κάντε "κλικ" στον τίτλο.
----------------------------------------------------------------------------------------------
 Οι "Μικροί Οινοποιοί" στην πρώτη τους Έκθεση
 Πληροφορίες για τον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2015


Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού -  Νοέμβριος 2014
ΤΕΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - Π.Μ.Σ. 
«Επιστήμη Οίνου και Ζύθου Master of Science in Wine and Beer Science»
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015
ΑΜΠΕΛΟΣ 2013 
Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος 2013 θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, όπου είχαν γίνει με επιτυχία και τα προηγούμενα διεθνή συμπόσια το 2003 και 2006.

ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ" - Απόφαση έκτακτης συνέλευσης του ΤΕΙ Αθήνας  Τα μέλη της συνέλευσης του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας ζητούν την αυτοδύναμη διατήρηση του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους.

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ο.Α.Ο. για τα ΤΕΙ Οινολογίας 
"Εκτιμούμε ότι η προτεινόμενη ρύθμιση θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του επιπέδου κατάργησης των ελλήνων οινολόγων μειώνοντας σημαντικά το χρόνο και το βάθος της παρεχόμενης γνώσης πάνω στα ιδιαίτερα σύνθετα θέματα της επιστήμης της Οινολογίας καθιστώντας μας ουσιαστικά την μόνη ίσως οινοπαραγωγό χώρα του κόσμου που δεν θα έχει πλέον Οινολογική εκπαίδευση".

Η παρούσα έρευνα αφορά στην ανάπτυξη μεθοδολογίας ανάλυσης κρασιών, τα οποία θα προέρχονται από δείγματα ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα και τα οποία θα αναλυθούν με φασματοσκοπία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (Nuclear Magnetic Resonance-NMR).


ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΟΥ 
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 37 ετών μετά τις ζημιές λόγω κακών καιρικών συνθηκών στους αμπελώνες από τη Γαλλία έως την Αργεντινή, επιφέροντας εξάντληση των αποθεμάτων, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV).

Τα σημεία εστίασης είναι υποχρεωμένα «να γνωρίζουν» και να ενημερώνουν τον καταναλωτή για την ακριβή προέλευση ή τον παραγωγό του οίνου που καταναλώνουν.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ"ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΓΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.ΝΕΑΣΓΕΝΙΑΣ 
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης και στήριξης των νέων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, ξεκινά συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής),υλοποιώντας πρόγραμμα με την ονομασία «Τριπτόλεμος» για νέους από 24 έως και 40 ετών.

...Σε κάθε περίπτωση, μεγάλη κερδισμένη της φετινής χρονιάς φαίνεται πως είναι η ζώνη της Μαντινείας στην οποία όλοι οι παράγοντες λειτούργησαν ευνοϊκά. Το 2012 μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετική χρονιά για το Μοσχοφίλερο...


Οίνοι μα και οινοποιοί, Πελοποννήσου όλοι, έρχονται γι’ άλλη μια φορά στου Χίλτον το χωράφι. Να δώσουν γεύση και χαρά στους οινολάτρες όλους! 


Σκοπός των σεμιναρίων είναι να παρουσιαστούν οι βασικές αρχές Βιολογικής Γεωργίας με βάση την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία καθώς και να αναλυθούν πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας ελιάς, αμπελιού και τομάτας.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε αγρότες αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε θέματα βιολογικών καλλιεργειών.   ...στόχος είναι η απομόνωση, η μελέτη και η αξιοποίηση κατάλληλων για οινοποίηση άγριων ζυμών και βακτηρίων από κάθε περιοχή.Οι μικροοργανισμοί αυτοί θα επιτρέψουν την παραγωγή καινοτόμων κρασιών με σταθερή και υψηλή ποιότητα και κυρίως με έντονο το γεωγραφικό τους αποτύπωμα. 
  

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς υλοποιεί πρόγραμμα με την ονομασία «Τριπτόλεμος» για νέους έως 40 ετών, οι οποίοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα. Την υπογραφή του ΥπΑΑΤ έλαβε απόφαση για τη δέσμευση 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν τα προγράμματα προώθησης κρασιού σε Τρίτες Χώρες.

".....Αναγνωρίζουμε ότι ένα σύγχρονο και φιλόδοξο σύστημα δεν μπορεί να είναι κεντρικό στις Βρυξέλλες. ..."

Ανάστατοι είναι οινοποιοί και αμπελουργοί από την σκέψη να επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο Ελληνικό Κρασί», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) 


Χαμένα τα έχουν πια οι γάλλοι οινοπαραγωγοί με τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται από τα διάφορα "οινόφοβα" λόμπι των υγειινιστών, τα οποία περιέργως έχουν πλέον αποκτήσει τεράστια επιρροή και εξουσία στην πιο απόλυτα με το κρασί συνυφασμένη χώρα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...